U bent niet ingelogd. Log in om gegevens aan te passen of bestellingen te bekijken óf maak een account aan.
Winkelwagen
Winkelwagen is leeg
- Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 9:15 / 17:00 uur. ma t/m vr van 9:15 - 17:00 uur
Chafing dishes worden vaak gebruikt bij catering op locatie of bijvoorbeeld bij grote familie diners met verjaardagen of rond de kerst.
Warmhouden in een chafing dish geschiedt volgens het "au-bain-marie" principe. Heet (kokend) water in de waterpan zorgt ervoor dat het eten op zo'n 80°C gehouden wordt.
De deksel van de chafing dish zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in de chafing dish op pijl blijft, waardoor het eten niet uitdroogt.
Van Hattem Horeca biedt een breed assortiment aan chafing dishes waaronder de standaard 1/1 GN chafing dishes van lichte tot zware kwaliteit, 1/2 GN chafing dishes, maar ook ronde of elektrische chafing dishes.
Om de chafing dish warm te houden gebruikt men brandpasta. Brandpasta is bij Van Hattem Horeca te krijgen in doosjes van 24 of 72 stuks.
Chafing dishes zijn bedoelt om eten in warm te houden en niet om iets in op te warmen.
Van oorsprong is deze ‘warmhoudbak’, bedoeld om delicate gerechten warm te houden zonder verlies van kwaliteit. Denk daarbij aan vis of mooi vlees. Tegenwoordig kan een chafing dish echter voor veel meer worden gebruikt.
Belangrijk om te beseffen als u een chafing dish bestelt, is dat u er geen eten in kunt koken. Dat moet nog altijd in de keuken gebeuren. Wanneer een gerecht klaar is om geserveerd te worden, kan het echter in de bak worden gedaan, zodat de temperatuur op peil en de smaak behouden blijft. Dat maakt een chafing dish ideaal voor een buffet, waarbij gasten gedurende langere tijd langs kunnen komen lopen om eten op te scheppen.
De verwarming bij een chafing dish gebeurt van oorsprong door middel van vuur. De meeste varianten op onze website werken nog steeds via deze methode. De laatste jaren is echter ook de elektrische chafing dish sterk in opkomst. Een voordeel van elektrisch is dat u niet in de gaten hoeft te houden of de vlam nog aanwezig is. Het apparaat stopt pas met verwarmen als u op de uitknop drukt of de stroom eraf haalt.
Daarnaast kunt u met een elektrische variant zeer nauwkeurig de temperatuur regelen. Bij een niet-elektrisch exemplaar gebeurt de verwarming volgens het bain marie-principe. Onder de eigenlijke gastronormbak zit nog een bak met water, dat door het vuur tot een kookpunt wordt gebracht. De warmte die daarbij vrijkomt, zorgt ervoor dat het eten zo rond de 80 graden wordt gehouden. Dat is heet genoeg om smaak en versheid voor langere tijd te waarborgen.
Bestelt u een niet-elektrische chafing dish bij Van Hattem, dan krijgt u bij uw levering standaard 2 brandpastahouders en 1 roestvrijstalen voedselpan. Wij adviseren echter om daarbij ook meteen extra brandpasta te bestellen. Zo kunt u meteen langere tijd vooruit en hoeft u niet nog eens apart brandpasta aan te schaffen.
Kiest u echter voor deze warmhoudbak, dan krijgt u meteen 6 blikjes meegeleverd!
Uiteraard kunt u bij ons ook los brandpasta bestellen. Bestelt u in grotere aantallen, dan krijgt u (uiteraard) kwantumkorting. Ook wanneer de brandpastahouder het na lange tijd intensief gebruik begeeft, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren namelijk ook losse houders. Gaat er iets kapot tijdens de garantieperiode, dan lossen wij het probleem uiteraard op.
Het aanschaffen van een chafing dish hoeft niet duur te zijn. Wij verkopen sets van 4 stuks compleet. Deze aanbieding chafing dish is erg aantrekkelijk geprijsd. De inhoud is net zo groot als in de horeca, en voor thuisgebruik, kleine catering of grote familie feesten voldoen deze warmhoudbakken uitstekend.