Chafing Dishes gastronorm

Chafing dishes zijn gemaakt om het eten warm te houden, dus niet om iets op te warmen. Dit gebeurt dus op de "au-bain-marie" principe.
Het water er onder gaat koken, en dat betekent dat het eten zo rond de 80 graden gehouden wordt. Door de deksel blijft ook de lucht er in vochtig, zodat het eten niet uitdroogt. Maar een chafing dish is sowieso wel handig. Met koken is het de kunst om alles tegelijkertijd gaar te hebben. Met een chafing dish wordt dat wat minder een probleem. Als iets te snel klaar is, kun je het in de chafing dish warm houden.
Er zijn 1/1 GN chafing dishes maar ook kleinere en natuurlijk de ronde chafing dishes. Om de chafing dish warm te houden gebruikt men brandpasta. Brandpasta is er in doosjes van 24 en 72 stuks. Ook is er een mogelijkheid om de chafing dishes elektrisch te verwarmen.
Veel van deze chafing dishes worden gebruikt bij catering op locatie of bij wat groterefamilie diners.
De chafing dish van van Hattem Horeca word geleverd met een frame, 2 brander houders, een waterbak, een 1/1 GN bak van 6,5cm diep en een afdek deksel.